tips penjagaan tubuh badan pompuan :P

Entry ini khas untuk para gadis sahaja yg ingin menikat dewasa!

Persoalan yg pompuan selalu sgt pikir~~

1.Kenapa saya tidak kelihatan seperti wanita 2 yg terdapat dlm majalah ??

Secara realitinya .. tubuh badan manusia tak semuanye perfect mcm kat majalah 2 tuh … korang kene piker jugak… jadi korang kene percaya yang ketidaksempurnaan inilah yg buat korang lebih unik/comel hehehhe :P

*menyesuaikan diri dengan tubuh yg baru J

Korang juga akan mengalami perubahan emosi , coz korang akan menjadi lebih sdar ttg rupa bentuk badan korang

Korang jangan buat perbezaan !

Coz setiap orang berbeza tahap tumbesaran, persepsi, dan emosi

Contonye kan .. korang tgok kawan korang bontot dya kecik je .. tapi korang punye besar *bukan syera okay*

Benda tuh semua di pengaruhi oleh keturunan dan berat badan

Sama jugak lah saiz buah dada korang paham ??

Lagi satu takder pil @ krim ajaib yg ader power boleh buat buah korang lebih besar .. paham ??

Jaga tubuh badan tuh!

Jadikan amalan pemakanan korang yg sehad .. sebagai satu tabiat mulai dari sekarg coz ia akan bantu mengekalkan kesihatan korang J

*makan lebih byk sayur –sayuran dan buah

*pilih makanan bijirin

*makan serapan setiap ari

*makan makanan ringan yg menyihatkan

*hadkan makanan yg kurg nutrisi seperti air gas, mkn segera!

Jerawat yg comel J

*jerawat mula tumbuh coz liang roma korang tersumbat dengan minyak yg dinamakan sebum

*jerawat juga boleh berlaku pada org dewasa akibat alahanterhadap sesuatu makanan atau bahan dlm produk kecomelan/kecantekkan korang

*jerawat adalah perkara biasa ketika akil baligh coz hormone korang tak stabil

Tips yg senang yg korang boleh buat tiap2 ari untuk elakkan cikjerawat tumbuh di muka comel korang tuh hehe :P

· Basuh muka korang sehari dua kali sahaja … kalo lebih pun takper lol

· Basuh tangan setiap kali korang nak sentuh muka comel korang tuh

· Bersihkan segala make up korang sebelum tido

· Jgn picit jerawat coz ia akan menyebabkan kulit korang dijangkiti kuman dan ia akan meninggalkan parut :P

Okay nie jelah yg akuh boleh kongsi ngn korang kot hehhee

Selamat mencuba

4 ulasan:

Cik Azizah berkata...

yang paling penting makan makanan yang seimbang..badan cantik..muka pon tak berjerawat..ekeke :P

dak eina berkata...

nice tips~ huhu

Alia Afifah berkata...

nice tips :)

syeraheenim berkata...

heeee thanx akak akak sumee.. syera wat tips niee actualy tuk adek syerra .. dye bru je tut**** tu***
heheheee

kalau anda rajin anda tekan lah , saya sgt hargai nya :D