10 tips simple lagi effektif menambah bilangan follower



1- Buat contest
*lagi bagus kalau hadiahnya pun gempak-gempak..
confirm dalam sebulan korang boleh capai 1000 follower..

2- Blogwalking
*Rajinkan jari anda untuk ziarah blog orang laen..
Tinggalkan jejak paling kurang pun dekat shoutbox..
Tapi lagi bagus kalau komen kat entry..
Dil memang bersemangat nak jejak orang yang tinggalkan komen dekat entry..^^

3- Join goup
*contohnya korang boleh join group dekat Fb
Sahabat Blogger, GengBlogger, KakiBlogger,Port blogger etc
kat situ korang boleh berkenalan dengan blogger-blogger yang otai lagi famous amos
disamping dapat ping entry korang kat situ..

4- Join segmen/GA
*Ini pun adalah cara yang simple untuk mendapatkan follower..

5- Bermulut manis
*Ini adalah satu trick untuk tarik orang untuk follow anda..
Contohnya:
Comel la blog awak..saya follow okey..
Header awak, gempak..
Awak comel/hadsome laa..
Entry awak best..Nak singgah selalu la kat blog awak..

6- Hindari ayat You Follow I Follow
*Sebab bagi Dil agak memaksa di situ..
tak ada keikhlasan..
Nak follow pun macam haram..
Contohnya:
Saya dah follow..nanti follow saya balik.
Awak, follow saya.
Awak follow saya, baru saya follow awak..
Tolong follow saya..

7-Entry yang berinfo
*contohnya korang buat entry pasal
tutorial ke, pasal fakta ke, benda-benda pelik ke..
Tu lagi menarik minat orang untuk follow blog korang
berbanding korang asyik story pasal bf/gf korang

8-Berkenalan dengan blogger otai / famous amos
*Secara tak langsung,
korang dapat tempias dorang..
Untung tu..

9- Tepek gambar korang yang cun lagi hansome besar-besar
*Maklumlah fitrah manusia..
Suka melihat keindahan ciptaaanNya..

10- Kurangkan letak gambar pasal Bf/Gf
*Bukan apa, kalau status single,
orang lagi berminat nak follow korang..
sambil menyelam sambil minum air..^^

Credit : Semanisepal

5 ulasan:

Hanis berkata...

Heyy Thanks for the info. :)

ღツELY NARISHAツღ berkata...

wah , tips yg sgt berguna =)

syeraheenim berkata...

heee welcome bebeh :)

sasyakura_chan97 berkata...

TIPS SGT BRGUNE!!bes la follow blog ni..post2 nye bes

syeraheenim berkata...

heheheh thanx dear :D

kalau anda rajin anda tekan lah , saya sgt hargai nya :D